Skip to content

Hírek / Események | Felfegyverkezett Boeing AH-64 Apache harci helikopterek repültek át Nógrád megye felett | 2021 | 05 | 27

A mai délutánon 5óra felé lehetett, mikor Szente községben tartózkodtam éppen, ahol óriási robajra lettem figyelmes. Először még nem tudtam mi lehet, de sejtettem, hogy legi járművek közelednek. Pár másodperc elteltével azonban, nyugati irányból 8db katonai helikopterekből álló alakulatot véltem felfedezni. Amikor közelebb érkeztek a formájukból már jól látható volt, hogy ezek bizony felfegyverezett, Boeing AH-64 Apache harci helikopterek. Mostanában a nagy telém folyamatosan fenn van a gépemen, így a témát természetesen azonnal meg is örökíthettem.

Hazaérkezve Magyarnándorba a fényképek feldolgozása közben, úgy este 7 óra előtt 10 perccel, ismét különleges, nem megszokott hangokra lettem figyelmes. Azonnal kezembe kaptam a gépemet és rohantam kifelé lakásunk kertjébe. Hátulról megpillantottam 3 gépet, melyből kettőt meg is örökítettem, de a fák és házak takarásában gyorsan el is tűntek. Kiszaladva az utca végére, 7 gépet ismét sikerült a célkeresztbe illesztenem. Az esti órákat követően kedves ismerősömmel egyeztetve az is kiderült, hogy ők összesen 9 gépet számoltak a Magyarnándor feletti légtérben.

FRISSÍTVE! | 21.50

Újabb 9 helikopter haladt át Magyarnándor felett. Így összesen a mai napon már 25 gép!

FRISSÍTVE | 09.20

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra is szép számmal érkeztek csütörtökön délutántól amerikai helikopterek, egészen a kora esti órákig. Összesen tizenöt AH-64 Apache és két UH-60 Black Hawk típusú gép szállt le a repülőtéren napnyugtáig, melyek közül több gép végül a kecskeméti katonai repülőtérre települt át.

Forrás | lhsn.hu

Ha tetszett a bejegyzésem, az alul található ikonok valamelyikével, oszd meg te is az ismerőseiddel.