Skip to content

BLOG | élet a vasúton, nógrádi tájakon Galbács Tamás kalauzolásával | Nemzetközi tehervonat közlekedett Nógrádban | 2019 | 06 | 10 – 12

Az elmúlt napokban szójababot szállító tehervonat robogásától volt hangos a nógrádi táj. Pünkösdhétfő reggelén érkezett az első rakott tehervonat. A szerelvényt 22db kéttengelyes tehervagonokból állították össze, melyeket a ZSSK Cargo vasúttársaság Kocurjai továbbítottak a kishalmi gabonafeldolgozó üzembe. Délután a mozdonyok gépmenetben Losonc irányába távoztak, majd másnap reggel újabb 22 kocsis szállítmány érkezett. Ezt követően délután az első 22 kipakolt kocsit már üresen továbbították vissza Losonc vasútállomására, végül az utolsó napon a reggeli órákban egy gép érkezett a további üres tehervagonok elszállítására. Az első üres szerelvényt cimborám segítségével sikerült drónnal is megkergetnünk, melyért köszönet jár Dani barátomnak! S, hogy fokozzuk az élményeket..

A 2019-es Balassagyarmati Vasútmodell Kiállításon volt lehetőségem megismerkedni egy kedves családdal, s a beszélgetésünk közben gyorsan kiderült számomra, hogy a kisgyerekük imádja a hosszú tehervonatokat. Elmondásuk szerint ők csak TV-ben, illetve az interneten böngészve látnak hosszú szerelvényeket, ezért fejembe vettem, ha jön a közeljövőben egy látványosabb vonat elviszem őket, hogy közelebbről is szemügyre vehessék ezeket a gépcsodákat! A mai napon végül sikerült teljesítenem az ígéretemet, s bízom benne, hogy Nesztornak is felejthetetlen élményeket szerezhettem!

Készítettem egy rövid videót is, melyet ide kattintva tekinthetitek meg.