Skip to content

BLOG | élet a vasúton, nógrádi tájakon Galbács Tamás kalauzolásával | Gyomirtó vonat közlekedett Nyugat-Nógrádban | 2020 | 04 | 07

Mint mindig, úgy ezennel is jól informált voltam a gyomirtó szerelvény érkezéséről, így már kora reggel átkerékpároztam Nógrádkövesdre, hogy a Galgaguta és Kövesd között húzódó völgyben, elsőként örökíthessem meg a szerelvényt. A személyvonatok közlekedése után, lassan meg is érkezett, így a fényképek is hamar elkészülhettek.

Úgy érzem, szerencsés lehetek, hiszen egy kedves ismerősömnek köszönhetően Magyarnándorban is csíphettem a menetet, majd később még az aznapra kitűzött célom is beteljesedett. Az információm gyors áramlásának köszönhetően, Magyarnándorban Botikának és az anyukájának is sikerült megtekintenie a gyomirtós szerelvényt. A nap folyamán végül Balassagyarmatra is sikerült bejutnom, majd onnan tovább az utat, ismét kerékpárommal folytattam.

Tekerés közben gyorsan Anikóékat is értesítettem, hogy aztán Nesztorral és apukájával is találkozhassak Őrhalomban. Neszike azon szerencsés gyerekek közé tartozik, akinek a nagyszülei kertjének végében húzódik a megye 78-as számú vasútvonala, így felvételeim elkészítéséhez a közeli földúti átjáróhoz elég volt kisétálnunk. Néhány perces várakozás után a különlegesnek számító vonat is megérkezett, nagy volt az öröm, hiszen a mozdonyvezető dudált, s Neszikének is visszaintegetett, így a megálmodott képeim is elkészülhettek.

Csodálatos érzés számomra, amikor gyerekeknek szerezhetek élményeket, mert szerintem adni mindig nagyobb öröm, mint kapni!