Skip to content

BLOG | élet a vasúton, nógrádi tájakon Galbács Tamás kalauzolásával | A 240-es Daciaval anyagoltak Nógrádban | 2016 | 10 | 03

Gyött az információ, miszerint a 240-es dákó anyagolni fog ma a 78-ason. Előkaptam térképem, majd ezzel a lendülettel a felszerelésem gyorsan magamhoz vettem, s fejemben a tervem is összeállt. Természetesen tisztában voltam azzal a ténnyel, hogy kerékpárommal már nincs esélyem a munkafolyamat (kőszórás) megörökítésére, így az első fotózásra alkalmas helyszínem, a Galgaguta és Nógrádkövesd között húzódó völgybe terveztem.

Nyilván azt is tudtam, hogy a szerelvény csak Nógrádkövesd állomásáig fog közlekedni, mivel a követ már korábbi helyszíneken kianyagolták. A történéseket megerősítette az a tájékoztatás, miszerint a mozdonyvezető munkaideje is hamarosan lejár, így nem lesz lehetősége arra, hogy az üres tehervonatot Hatvanba továbbítsa.

A Galga-völgyében rotyogott a dízel, mikor számomra kedves felvételeket készíthettem. Ezt követően begurultam az állomásra, ahol szintén csattoghatott a fényképezőgépem. Mire megérkeztem a mozdony már körbejárta szerelvényét, így a felvételeimen már Aszód irányába állt a gép. A fényképek elkészítésével úgy éreztem ezt a napot is sikeresen zártam, majd a bringámra pattanva Magyarnándorig kerékpároztam.

A felvételek készítése közben még egy telefonos selfire is jutott időm.